Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Weetjes e.d.

Dit hoofdstuk is natuurlijk nooit af. Heb je zelf suggesties? Laat het dan weten via het e-mailadres
 

Reviews en Recensies: Kijk voor recensies op de facebookpagina.

Kinkhoest: Wil jij meer weten over de mogelijkheid van het inenten tegen kinkhoest, vraag het je huisarts of kijk op de site van de R.I.V.M. onder "kinkhoestvaccinatie".

Infoavond: Deze avonden zijn speciaal bedoeld voor mensen, die in de laatste maanden van de zwangerschap zitten. Het hoofdonderwerp is namelijk de voorbereiding op de bevalling en alles wat daarbij komt kijken. Maar natuurlijk is iedereen welkom, ook al ben je nog lang niet uitgerekend. 
Deze info-avonden worden gehouden in het gebouw van de Friese Wouden (consultatienureau) aan De Markt in Wolvega. Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. 
De data voor voor 2020 zijn: 3 maart, 9 juni, 29 september en 8 december.

Ook ziekenhuis de Tjongerschans verzorgt infoavonden. Deze zijn speciaal voor mensen die in het ziekenhuis willen of moeten bevallen. De nadruk ligt hier ook op de problematische bevalling. Voor de data, kun je het beste even contact opnemen met de secretaresse van de gynaecologen, of kijken op de website van de Tjongerschans. 

Informatieavond Borstvoeding: Karine Akkermans, zelfstandig lactatiekundige, geeft informatieavonden over borstvoeding. Voor nadere informatie: www.lactatiekundige-friesland.nl

Mamacafè Wolvega: Iedere 1e woensdag van de maand (behalve augustus) is er een mamacafé, bij lunchroom "op 't Oost" Van 10.00 tot 12.00 uur ben je welkom. (Consumpties voor eigen kosten). Ook voor (aanstaande) mama's van Juf Ooievaar! Altijd erg gezellig, maar er wordt ook iedere keer een interessant onderwerp behandeld. (Zie facebook)

Zwangerschapscursus: In samenwerking met de Isis (kraamzorg) en het CJG (van de gemeente)verzorgt onze praktijk en leuke interacteve cursus, die wordt gegeven in het gebouw van de Thuiszorg aan de Markt in Wolvega. Deze bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor zwangeren van Juf Ooievaar en voor mensen die bij een ander kraamcentrum staan ingeschreven.Opgave via: www.isiskraamzorg.nl/agenda/prenatale-voorlichting-weststellingwerf/ . De startdata in 2020 zijn: 4 februari, 12 mei, 1 september en 10 novenber.

Website: "Middenin", verloskundig samenwerkingsverband omgeving Heerenveen heeft met alle samenwerkende partijen een nieuwe website. Aanstaande ouders vinden hier alle informatie rondom zwangerschap en bevallen in de regio Heerenveen. Handig om de juiste zorgaanbieders  te vinden in jouw buurt! Neem eens een kijkje op www.middeningeboortezorg.nl.

Lachgas: Vanaf het najaar 2019 is het in de Tjongerschans ook mogelijk, om naast de ruggenprik en het remifentanyl-pompje, lachgas te gebruiken als er een noodzaak is voor pijnbestrijding.

Geboortekaartjes: Als jullie dat leuk vinden, plaats ik jullie geboortekaartje op facebook. Zo wordt het bericht van de geboorte van jullie kindje nog breder bekend. ( Ik laat natuurlijk adres en telefoonnummers weg!)

Openingstijden Gemeentehuis: Kijk voor actuele openingstijden op: www.weststellingwerf.nl/home/contact-en-openingstijden 

Zwangerschapsmassage: Zin in een uurtje voor jezelf en heerlijk ontspannen? In de schoonheidssalon/massagepraktijk "Fonkelnij" in Heerenveen, wordt zwangerschapsmassage gegeven. Echt een aanrader! Zij werkt samen met pedicurepraktijk/podoloog "Fuotprint". Zie www.fuotprint.nl

Babymassage: Babyconsulent Nynke Wolda-Tjeerdsma geeft cursussen babymassage. Zowel in groepsverband, als privé. Voor nadere informatie kun je terecht op haar website. (Zie links).

Tienerouders: Er bestaat een ontmoetingscentrum voor jouge ouders in Heerenveen. Telefoon: 06-15319623. Hun website is www.ontmoetingscentrumjongeouders.nl en mail: ojoheerenveen@gmail.com

Borstvoeding in het openbaar: Heb je ervaring met, of ben je bang voor afkeurende blikken van andere mensen tijdens het geven van borstvoeding in het openbaar? Dan zijn er leuke mutsjes te koop, of misschien zelf te maken, om deze mensen voor te zijn. Kijk eens op www.boobbeanie.com

Perinatale Registratie Nederland: Wij zijn verplicht, om eens per jaar al de gegevens van de zwangerschappen en bevallingen te laten registreren bij de PRN. Dit om onze kwaliteit te toetsen aan alle andere praktijken in Nederland. Dit gebeurd al jaren, maar de laatste tijd digitaal en via internet. Volgens de wet op de privacy, moet jij hier officieel toestemming voor geven. De gegevens worden natuurlijk wel anoniem verwerkt.

Te kort tongriempje: Sommige babies worden geboren, met een te kort tongriempje. Dit kan van allerhande problemen geven, oa bij het drinken. Ik kan, als enige in deze regio, dit tongriempje veilig doorknippen, waardoor de problemen vrijwel direct zijn opgelost. Het wordt echter maar door enkele verzekeringen vergoed. Daarom krijg je van mij een rekening van € 25,00.

Overtollig kraammateriaal: Na de bevalling en kraamtijd, blijft er nog wel eens matriaal uit het kraampakket over, vooral als je in het ziekenhuis bent bevallen. Nu bestaat er een instantie "Stichting babyhope", die deze spullen inzamelt voor gebruik in derde wereldlanden.(http://www.stichtingbabyhope.org/). Corina Groen is de contactpersoon voor onze regio. Zij is telefonisch bereikbaar op 06-22217359.

Ziektekostenverzekering: Per 1 januari veranderen er altijd een aantal mensen van verzekering. Als dit in jouw geval zo is, laat mij dit dan alsjeblieft weten! Dit geldt ook voor bijvoorbeeld wijziging van huisarts.