Kerkstraat 30 | 8471 CH Wolvega | Tel/Fax 0561 613420
Tjibbe Boringa - Wina van Putten van Hemmen

Aanmelden poliklinisch bevallen

Op de kraamafdeling van het ziekenhuis willen ze graag van tevoren weten hoeveel mensen er in een bepaalde maand, gepland hebben poliklinisch te willen bevallen. Hiervoor kun je bij ons een inschrijfformulier krijgen, dat je dan naar de betreffende afdeling kunt opsturen. Hiervan krijg je geen bevestiging van ontvangst! Je kunt je eventueel ook online inschrijven via de site van de Tjongerschans.
Na afloop van de bevalling, gaat dit formulier naar de administratie-afdeling van het ziekenhuis, zodat de financiën geregeld kunnen worden. Hiervan krijgen julie dan een nota. Check dus vooraf even met de verzekering of dit vergoed wordt.
Krijg je gedurende de zwangerschap of tijdens de bevalling een medische indicatie, dan regelt de administratie-afdeling van het ziekenhuis de financiën met de verzekering.
Kom je tijdens de zwangerschap nog terug op jouw eerdere besluit en wil je toch liever thuis bevallen, of besluiten wij met elkaar, tijdens de bevalling om toch thuis te blijven, dan wordt het formulier vernietigd en krijg jij dus geen nota.
Er bestaan ook een paar medische indicaties, waarbij het advies is om in het ziekenhuis te bevallen, maar waarbij je door ons begeleid mag worden. Welke dit zijn, overleggen we met je als dit jou aangaat. Er zijn dan geen kosten voor jullie aan verbonden. Wij vragen dan op medische gronden een vergoeding aan bij jouw verzekering.