Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Bevallingsverhalen.

Op deze pagina vertellen moeders hun herinneringen aan hun bevalling in mijn praktijk.


Deze keer: Margriet Bosma- Strampel.

Dinsdagochtend 26 maart 2019 word ik topfit wakker. Ik had afgelopen nacht heerlijk geslapen, dus ik zei tegen Wouter "ik breng Kensi wel naar 't Hummelhus (opvang) , dan doe ik daarna boodschappen". Zo gezegd zo gedaan. Ik had nog even een lekker taartje gehaald voor bij de koffie, dus heerlijk onder het genot van een kopje koffie en een taartje, zat ik lekker aan de keukentafel. Toen dacht ik, laat ik even het vlees in de marinade zetten, is dat ook weer klaar, want stel je voor.
Om 11.00 uur dacht ik wel wat kramp te hebben, maar dat was het dan ook. Om 13.00 uur ging ik even douchen, om daarna even heerlijk te slapen. Maar toen verloor ik ook de bloedprop. Oh yes, nu gaat het vast niet zo lang meer duren, voor ons tweede meisje bij ons is. Om 14.00 uur heb ik mijn schoonmoeder maar eens een berichtje gedaan, met de vraag of ze Kensi wilde ophalen, want volgens mij was het nu wel echt begonnen. Het berichtje wat ik terug kreeg was of het goed was of ze even langs kwam. Natuurlijk, altijd welkom. Even een kopje thee gedronken samen en ondertussen Tjibbe gebeld met de mededeling, dat ik dacht dat de bevalling begonnen was.Tjibbe zegt "dan kom ik er zo aan". Dat is goed en ik leg de telefoon neer en ga even mijn spullen pakken en Kensi haar spullen (Was achteraf niet nodig...)
Tring tring, daar gaat de telefoon weer, we mochten ook gelijk wel naar Heerenveen komen, omdat we graag poliklinisch wilden bevallen en Tjibbe was daar toch al bezig. Wouter belt en vraagt aan mij, of hij Kensi nog kon halen. Mijn antwoord: ja hoor, dat kan nog wel. Maar mijn schoonouders zeiden: "gelijk naar huis komen, dat doen wij wel". Dus daar was hij al. We stappen in de auto richting Heerenveen. Ik zeg nog even: "je hoeft niet zo hard te rijden hoor". Dat doe ik ook niet was het antwoord. Oké, oké , nou dat zal dan wel.
Om 15.20 uur zijn we aangekomen in het ziekenhuis en ja, ja ik heb al volledige ontsluiting... Toen moest Wouter nog even de auto wegzetten. Hij verlaat de verloskamer en natuurlijk breken mijn vliezen. Om 15.30 uur kwam hij weer binnen... Yesss ik mag persen en 10 minuten later, om 15.40 uur was ze er al. Onze dochter Ziva is geboren, onder begeleiding van Tjibbe. 
En, oh ja, niet te vergeten, om 17.30 uur waren we weer thuis... Prachtige bevalling! Zo wil ik er nog wel 10.

Ik wil graag iedere maand een ander bevallingsverhaal plaatsen. Lijkt het jou leuk, dat jouw verhaal opgenomen wordt in deze reeks? Stuur dan een mail (liefst met foto, maar niet verplicht) naar vk-wolvega@live.nl.