Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Bevallingsverhalen.

Op deze pagina vertellen moeders hun herinneringen aan hun bevalling in mijn praktijk.


Deze keer: Miranda Veurman.

29 april 2013 de uitgerekende datum van ons 2e kindje. Een spannende maand, zal de kleine geboren worden op de eerste koningsdag? Of toch op de laatste Koninginnedag, de dag dat we allemaal een koning krijgen.
De uitgerekende datum is verstreken en het is 30 april, in de nacht begint het wederom te rommelen en ik ben overtuigd, dat het is begonnen, ik heb al een paar uur weeën, Zeer regelmatig. Janet en de kraamzorg staan bij m'n bed, loos alarm, wat een tegenvaller.
30 april kijken we naar de inhuldiging van de koning, naar het feest op tv en het rommelt lekker door, maar ik doe gewoon mijn ding, was ophangen, stofzuigen, eten koken.
Om 19 uur belt Wina (ex collega van Tjibbe), wisseling van de dienst en vraagt hoe het gaat en of het verstandig is of ze nog even zou komen voor de nacht. Heel fijn, dan weten we hoe we de nacht in gaan. Snel maak ik de laatste huishoudelijke taken af, als Wina om 20 uur voor de deur staat.
Na onderzoek blijk ik 6 cm ontsluiting te hebben :) De vliezen worden gebroken en tegen 20.30 uur zetten de weeën stevig door. Al snel heb ik door, dat het heel snel gaat en ondertussen puf en loop ik heerlijk rond. Mijn man kan nog net de kruik voor de baby klaar maken en even snel douchen, als ik om 21.15 uur aangeef, dat ik denk dat het bijna zo ver is.
21.20 uur blijk ik volledige ontsluiting te hebben en na 2 of 3x persen is daar onze princes Eva.
Een super snelle bevalling thuis in mijn eigen omgeving, op een bijzondere datum.
 

Ik wil graag iedere maand een ander bevallingsverhaal plaatsen. Lijkt het jou leuk, dat jouw verhaal opgenomen wordt in deze reeks? Stuur dan een mail (liefst met foto, maar niet verplicht) naar vk-wolvega@live.nl.