Kerkstraat 30 | 8471 CH Wolvega | Tel/Fax 0561 613420
Tjibbe Boringa - Wina van Putten van Hemmen

Herinneringsverhalen

Op deze pagina vertellen moeders hun herinneringen aan hun bevalling in onze praktijk.

Voor de maand september is aan de beurt: Stephanie Huizing.

27-12 inmiddels 39w 1d zwanger van ons tweede kindje. Een meisje, met nog een bijna peuter rond lopen had ik het pittig. Een enormen buik zat in de weg en met een veel te laag vutamine B12 gehalte, 10 injecties rijker, was ik het zat. Heel erg zat.
Op 27-12 dag na kerst weer op controle, juist die dag bewoog ons kindje een stuk minder terwijl ze altijd heel druk was in m'n buik. Ik moest die dag toch heen dus probeerde me niet al te druk te maken. Hartje klopte mooi en mijn buik...die groeide ook behoorlijk verder. Toch voor m'n gemoedsrust werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een ctg. Alles was goed. Maar wanneer kom je nou kleintje, dacht ik. Ik had zo gehoopt dat ze nog in 2016 geboren zou worden. Maar zoals een meisje kan zijn (eigenwijs) werd het 2017.

Op 2 januari zou ik 40 weken zwanger zijn en terug mogen komen op controle maar eindelijk op 1 januari om 8 uur smorgens begonnen daar dan toch de weeën. Ik belde en kreeg een verrassende Wina aan de telefoon. Ze stuurde me direct door naar het ziekenhuis omdat ik daar zou bevallen. Om 9.30 uur waren we in het ziekenhuis en om 9.50 uur stapte Wina samen met Nienke (stagiaire) binnen. Een gemoedelijke rustige sfeer hing er. Na een stuk of wat weeen werd werd er gekeken hoever ik was. 8cm! Superblij, dit ging goed! Ik heb het Wina soms wel lastig gemaakt, ik wis zo goed op dat moment wat ik niet wilde. Op vele vragen kreeg ze een nee. Ze konden er wel om lachen. Eenmaal de vliezen doorgeprikt ging het snel, 20 minuten en daar was ze dan! Onze dochter!

Nieuwsgierig als iedereen was wilden we heel graag weten wat onze dochter woog. Omdat ik zo'n enorme buik had. Maar liefst 4600gr. Die hadden we met z'n allen niet zien aankomen! Na de bevalling werd ik iets wat kleinzerig, bij alles wat er gebeuren moest zei ik auw. (schaam schaam) maar Wina heeft me super geholpen.

Ben blij en trots dat ze twee keer bij mijn bevalling aanwezig mocht zijn en dat de tweede bevalling onder haar leiding ging en dat ze die niet uit handen hoefde te geven zoals bij de eerste.

Onze Tess geboren op 01-01-2017 de eerste baby van het jaar voor zowel het ziekenhuis als voor de praktijk! Het heeft toch wel wat zo'n eigenwijs meisje.

 

 

Wij willen graag iedere maand een ander herinneringsverhaal plaatsen. Lijkt het jou leuk, dat wij jouw verhaal opnemen in deze reeks? Stuur ons dan een mail (liefst met foto, maar niet verplicht) naar vk-wolvega@live.nl.